Morgen een bbq?

’t Is schoon weer! Er worden plannetjes gesmeed. Afspraakjes bedisseld. Hoe gaat dat het rapst? Iedereen brengt iets mee? Dan heb je meteen een tafel vol lekkers en ga je gegarandeerd naar huis met een hoop plastic ‘overschotpotjes’ en een pak recepten.

Met de Itamar’s bulghar pilaf van Yotam Ottolenghi heb ik onlangs een paar keer gescoord. Ik maak hem net voor ik vertrek en neem hem mee in de Creuset waarin hij tot stand kwam. Zo blijft hij lekker warm en belandt hij heerlijk lauw op ieders bord.

Ingrediënten:

  • flink wat olijfolie
  • 4 kleine uitjes in fijne reepjes
  • 3 rode paprika’s in fijne reepjes
  • 2,5 el tomatenpuree (ik gebruik twee kleine potjes)
  • 2 tl roze peperkorreltjes (eventueel)
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el korianderzaadjes (Dit is meestal wat te exotisch voor het gemiddelde publiek, ’t is nogal gênant als iedereen de korreltjes eruit begint te vissen. Ik gebruik de helft.
  • 100 g rozijnen
  • 400 g fijne bulghur (koop je bij de turk en ondertussen ook in de supermarkt denk ik)
  • 400 ml water
  • een handjevol bieslook – fijngesnipperd
  • zout en zwarte peper

Verwarm de olijfolie in een grote pot (liefst Creuset) en fruit de ui en de paprika op een gemiddeld vuur. Laat ze maar een kwartiertje bakken tot ze helemaal zacht zijn.

Voeg toe: suiker, tomatenpuree, peperbolletjes, rozijnen en korianderzaadjes. Roerbak nog twee minuutjes. Nu de bulghur en het water en zout en peper. Roer door elkaar, laat nog even terug warmer worden, zet dan het scheel op de pot en draai het vuur uit.

Laat 20 minuten staan zodat de bulghur gaar wordt OF rijd naar de plaats van de bbq en wanneer je aankomt is je dis klaar!

Gewoon nog even de korrels wat uit elkaar duwen met een vork (als het te droog is, giet je er nog maar wat olijfolie bij, geen mens die daarvan sterft), bijkruiden met zout en peper, bieslook erbij et voilà: scoren op die bbq!

Geniet van de zon!

Dit bericht werd geplaatst in Groente, Veggie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Morgen een bbq?

  1. Ruth zegt:

    Dit maakte ik vorige week ook voor een BBQ en ’t werd unaniem lekker bevonden!

  2. Ine zegt:

    Bulghur was/is? ook in de wereldwinkel te koop! Fair trade for ever!

  3. Pingback: Orecchiette for the win! | Food first, then morals

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s