Kerstpizza (pt.2)

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik al eens een kerstpizza om restjes kalkoen te verwerken. Vandaag was er geen excuus om vier grote pizza’s te maken. De grote drijfveer was goesting en het bezoek van de helft van ons coolste nichtjespaar.

Omdat de barbecuesaus en de gekarameliseerde ui soms wat gaan vervelen, besloot ik de twee Amerikaanse pizza’s af te wisselen met twee Italiaanse. Daarvoor verving ik de bbqsaus door ‘getunede tomatensaus’ (= tomatenpuree + een geutje water + rozemarijn + tijm + oregano >> mengen tot een aangenaam papje) en gooide ik er ook nog wat fijn gesneden ontbijtspek, courgette en chorizo op.

Beleg:

  • champignon in schijfjes
  • paprika in dunne reepjes
  • chorizo in plakjes
  • ontbijtspek gesnipperd
  • gekarameliseerde rode ui
  • geraspte kaas
  • plakken courgette vooraf even gebakken in olie met 1 teen gesnipperde look

Het resultaat was junkfood van het zuiverste soort. Het soort waarvan je onderuitzakt in de zetel en spontaan plannen begint te maken voor een dag vol fruit en groenten. Maar voor goeie voornemens is het nog een tietske te vroeg.

Dit bericht werd geplaatst in Pizza, Saus. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s