Zondagse noedels

Daar sta je dan. Na een fijne zaterdag strompel je de stille zondag in en komt er tegen het middaguur een hongertje opsteken (ook al was er taart als ontbijt). Dat hongergevoel moet gestild worden met een lichte maaltijd zodat de rest van de dag (die op dat moment nog onoverzichtelijk is) ineens een uitgestrekte namiddag vol mogelijkheden wordt.

De bioboerin suggereerde in haar wekelijkse nieuwsbrief een uitgebreid gerecht met de groenten in het pakket. Omwille van praktische redenen (de winkels zijn gesloten) en een zekere vorm van luiheid, besloot ik het te stellen met de twee ingrediënten uit de titel van een gerecht dat in het oog sprong: aardperen- en warmoeswok met spaghetti. Een vereenvoudigde versie dus en daarom geen paprika en geen pesto (dat zou trouwens toch echt wel een te bont allegaartje worden), maar wel de oosterse variant.

En weet je wat mij eigenlijk écht over de streep trok? De bioboerin vertelde dat het ruimschoots volstond om de aardpeer af te borstelen. Gedaan met al dat idiote geschil van die weerbarstige knollen! Leve de efficiëntie! En zitten de meeste vitamientjes niet net onder de schil? Ik voel het heilzame effect nu al!

Praktisch nu!
INGREDIËNTEN voor 3

  • 1 warmoes
  • 6 aardpeertjes
  • 3 teentjes look – gesnipperd
  • een flinke scheut ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 250 g Chinese eiernoedels
  • peper en een beetje zout

BEREIDING

  1. Was de aardperen grondig en borstel ze stevig af. Snijd ze in flinterdunne schijfjes.
  2. Was de warmoes, snijd de witte nerven eruit en snijd deze in stukken van ongeveer 1cm. Snijd het groen in reepjes en leg opzij.
  3. Kook water voor de noedels.
  4. Verhit in de wok een flinke geut arachideolie. Die is het meest hittebestendig.
  5. Bak de aardpeer en gooi er even later ook de witte nerven bij.
  6. Laat even zacht bakken.
  7. De look mag nu meebakken en als alles vrijwel zacht is, gooi je er de rest van de warmoes bij én je giet eens goed met de ketjap.
  8. Kruid bij met peper en proef.
  9. Ik mengde de gekookte eiernoedels in de wokpan en liet ze nog even meewarmen. Op die manier nemen de noedels ook wat van de ketjap op. Lekker!
Dit bericht werd geplaatst in Groente, Veggie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s