Het lot van de radicchio

Ik vermoed dat de reacties verdeeld zullen geweest zijn, wanneer de leden van ons voedselteam ontdekten dat er een radicchio in het groentepakket zat. Wat moet je in hemelsnaam met dat rode kropje?

Tot nu toe verwerkte ik de radicchio altijd in een slaatje. Hij is superlekker met een simpele vinaigrette in de volgende verhoudingen: 1 gesnipperd sjalotje, 3 el olijfolie (goede kwaliteit), 1 el truffelbalsamico.

Maar steeds vaker duiken recepten op waarin het bittere roodlof gewoon wordt mee gestoofd. Ik kan me voorstellen dat kindjes niet gek zijn op de bittere toets, maar ik vind het heerlijk. Zo gezegd zo gedaan en een probeersel verder zaten we in de zetel te smullen van een bord comfort food.

Ingrediënten:

  • 2 preien – gesnipperd
  • 1 handvol radicchio – in reepjes (van de rest maak ik morgen gewoon een slaatje)
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 tenen look – gehakt
  • 100 ml room
  • een flinke snuf peper en wat zout
  • 1 tl rozemarijn

Bereiding

  1. Fruit de ui in wat olie.
  2. Voeg de prei en de look toe en laat stoven tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de radicchio toe en bak even mee.
  4. Voeg kruiden toe en de room.
  5. Zet op een laag vuurtje en laat  nog even pruttelen.

Wij aten dit met een zak tortelloni. Mjam.

Dit bericht werd geplaatst in Groente, Pasta, Saus, Veggie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het lot van de radicchio

  1. Stijn zegt:

    Inderdaad, tijd voor opwaardering van de bitterzoete radicchio, verdient beter dan alleen salades. Bij ons is de gegrillde radicchio favoriet: even in kwarten snijden, lichtjes insmeren met wat olijfolie en dan op de gloeiend hete grilplaat. Paar minuutjes. En dan opdienen met wat balsamico, grof zout en wat Parmezaan.
    Overigens: goede blog! Ben meteen maar zo vrij geweest het in onze blogroll te zetten😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s