Kookweekend – het menu

’t Is allemaal makkelijk, zeggen dat je kookt voor zestien en roepen en tieren dat dat veel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Ik kan u alvast vertellen dat we het niet zo erg vonden dat onze gasten een half uurtje te laat kwamen. Ons menu bleek toch wat ambitieuzer dan we hadden gedacht…

Op de salontafel

Op de salontafel stonden twee dips uit Veg every day, het geweldige kookboek uit de River Cottage reeks dat ik onlangs zelfs in vertaling vond! Geen excuus meer om het niet in huis te halen!
We prepareerden de Cambodjaanse huwelijksdip (op basis van champignons en kokosmelk) en een rode bietendip met walnoten die het nadien trouwens erg goed deden als broodbeleg. En ja hoor, daar is verhaal één al. De Parmezaanse kaasstengels die we erbij zouden serveren, lieten we verbranden en ook de tweede poging nieuwe stengels was hetzelfde lot beschoren. Gelukkig waren er in het ouderlijke huis (dat ter beschikking werd gesteld tegen wil en dank) nog wel wat crackers in voorraad. Dat die achteraf wel erg ‘picante’ bleken, had ik niet op de verpakking gelezen…

Nog op de salontafel stonden pittige kikkererwten en dat receptje geef ik jullie graag mee. Het komt uit de reeks verzamelboekjes ‘500 gerechten’ en is werkelijk poepsimpel. Je trekt gewoon een blik kikkererwten open en spoelt ze. Dan bak je de erwten in een pan met hete olijfolie tot ze bruin zijn en voegt een mengsel van volgende kruiden toe: 1,5 tl komijnpoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl gerookte paprikapoeder, 0,5 tl suiker. Roer alles door elkaar, besprenkel het met wat tamari (sojasaus) en meng tot alles gelijk bedekt is. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur, roer ze wat los, et voilà!

U krijgt hier nog de rest van het menu. Laat maar horen wat u gepost wil zien!

Hapjes

Voorgerecht

  • pompoenravioli met pijnboompitten, boter en salie

Hoofdgerecht

  • gevulde paprika’s
  • brood
  • pistachio dukka
  • gemengde salade met truffelbalsamico
  • salade met raketsla, venkel en puy linzen

Dessert

  • Trio: chocoladebavarois + witte mousse + ananas met munt en gember

Koffie met koekjes (florentijntjes, soezen en meringues)

Dit bericht werd geplaatst in Broodbeleg, Groente, Hapje, Veggie, Volk over de vloer en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Kookweekend – het menu

  1. Anouk zegt:

    Spinazietimbaaltjes! De naam alleen al🙂

    • Ik ontdek net dat ik die timbaaltjes ooit al eens geblogd heb!! Er staat nu een linkje! Wanneer ik het als hoofdgerecht serveer, eet ik het ene timbaaltje na het andere. Maar het werkt dus ook perfect als hapje. Vooral het verrassingseffect van de inhoud was geslaagd.

  2. Pingback: Kookweekend IV | Food first, then morals

  3. Miriam zegt:

    Jammie zeg. Je gaf me wat ideeën voor een familie etentje volgende week. Merci!🙂

  4. Pingback: Cambodjaanse dip | Food first, then morals

  5. goedele zegt:

    Oh, ik heb dat boek vandaag in het Nederlands gekocht en ben er helemaal blij van! “Veg!” heet het in “vertaling”. Fijn te lezen dat je nog altijd met veel passie boven de potten hangt. Veel groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s