Cambodjaanse dip

Deze pittige dip heeft een iets langere naam in het boek ‘Veg every day’. Hij wordt daar de Cambodian wedding day dip’ genoemd. Voor alle duidelijkheid: hier wordt niets aangekondigd.

Dat gezegd zijnde kan ik u deze dip aanraden om op tafel te zetten als hapje en de rest lekker dik op uw boterham te smeren de volgende dag. Het is eens iets anders dan kaas.

Wij maakten hem klaar op ons kookweekend en dit is een zeldzaam ‘blogje op verzoek’.

INGREDIENTEN

  • 500 g champignons
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 heet pepertje – fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook – fijn gesnipperd
  • 1 el currypoeder of een currypasta kan ook natuurlijk
  • 2 el pindaboter (ik goot eens met mijn flesje tahin, werkt ook!)
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • sap van een halve limoen
  • een geutje sojasaus
  • eventueel wat gehakte koriander om af te werken

BEREIDING

  1. Hak de champignons in stukjes van 3à4 mm. Wij waren enorm beperkt in tijd, dus haalde ik de mijne even door de blender. Uiteraard maar heel even, anders zit je met een pasta en dat is niet de bedoeling!
  2. Verhit de olie in een pannetje op een hoog vuur. Gooi er de champignons bij en bak ze tot ze ongeveer al hun vocht hebben verdampt. Dit duurde langer dan ik dacht. Reken toch maar een kwartiertje.
  3. Voeg toe: chili en look. Bak nog een minuutje.
  4. Voeg de currypoeder (of pasta) toe en ook de pindaboter of tahin. Roer eens goed en giet er de kokosmelk bij.
  5. Laat het hele boeltje maar wild pruttelen, maar roer af en toe zodat het mengsel niet aan de bodem blijft kleven.  In een half uurtje tijd zou je toch weer een pak vocht moeten kunnen verdampen zodat je een dikke pasta bekomt. Voeg het limoensap en de sojasaus naar smaak toe.

Je kiest zelf: serveren wanneer de dip nog warm is of op kamertemperatuur.

Dit bericht werd geplaatst in Broodbeleg, Hapje, Veggie, Volk over de vloer en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Cambodjaanse dip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s