Geurige bloemkoolquiche op havermoutbodem

Ik heb een beduimeld receptenmapje in een keukenlade liggen. Daar eindigen vervaagde kopietjes van recepten die ik écht eens moet proberen van een zus, een moeder, een tante … Jaja, bij ons zijn het de vrouwen die koken uit boeken, de mannen doen het uit de losse pols (en soms haast evengoed).

Een van die vage kopietjes is ondertussen wel erg beduimeld. Ik heb het eigenlijk niet meer nodig omdat ik het recept uit m’n hoofd ken. Maar het zit nog steeds in het receptenmapje omdat ik al weken aan jan en alleman (die deze quiche geroken heeft) beloof dat ik hem eens zal bloggen. ’t Is een kopieke uit de Libelle en het kan nog niet zoooo oud zijn, want de bodem is gemaakt van hippe havermout.

Bij deze. Komtie.

Ingrediënten voor de bodem

  • 200g havermout
  • 1kl gedroogde oregano
  • 50g kokosolie of boter (maar de kokosolie doet het ‘em! Gebruik zeker niet de ontgeurde. De geur van de kokos maakt deze bodem onweerstaanbaar.)
  • 2 eieren (ik gebruik er soms drie om de havermout nat genoeg te krijgen, hangt af van de grootte van je eieren)
  • peper en zout

Ingrediënten voor de vulling

  • 300g bloemkool in kleine roosjes
  • 250g kastanjechampignons, gehalveerd
  • 1 kl gehakte tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 200ml room
  • 120g mozzarella (heb ik nog nooit gebruikt)

Aan de slag!

  1. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
  2. Klop de eieren los.
  3. Meng de havermout met de kokosolie, de oregano en de eieren. Voeg peper en zout toe en verdeel over de taartvorm. Zet in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Snipper de sjalot en look en fruit aan in wat boter.
  6. Leg de champignons en de bloemkool op een bakplaat. Wrijf in met olijfolie, peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de havermoutbodem 15 minuten mee in de oven.
  8. Klop de eieren los met de room en voeg de gefruite sjalot en look toe. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  9. Leg de champignons en bloemkool op de gebakken bodem en giet er de quichevulling over. Verbrokkel de mozzarella en verdeel die over de quiche.
  10. Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de vulling gestold is).

So good.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groente, Hartige taart, Veggie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.