Bietjespuree

We zaten met wat madammen bij elkaar op de grond. De context zou ons te ver leiden.

We waren onszelf wat aan het beklagen, het was koud, we waren moe. Maar we zijn geen dikke zagen en daarom zagen we al meteen het positieve van de zaak. Het beste redmiddel voor onze problemen: comfort food in de zetel. En we begonnen luidop te dromen en net niet te kwijlen.

De gekende oppeppers passeerden de revue: lasagne bubbelend uit de oven, alles met chocolade, … En toen zei een madam: bietjespuree. En ik voelde me helemaal niet verleid. Hoe onsexy is dat nu? Bietjespuree.

Ge voelt de MAAR al van tien kilometer ver aankomen. Want vandaag lagen hier een hoop bietjes van de boer te wachten op hun lot. En ik vond het koud. En ik was moe. En ik dacht aan de onsexy bietjespuree.

Een uurke later zaten mijn kinders onder de knalroze smurrie te likkebaarden en was mijn dochter mij aan het inprenten dat we dit vanaf nu ‘roze puree’ zouden noemen en dat ik het niet mocht vergeten want dat ze dat nog wilde eten. ’t Is een strenge als ze aan tafel zit.

Het geheim van haar bietjespuree gaf de sexy madam in kwestie me wel nog mee: veeeeeel boter. En van mij nog een geheimpje erbij: laat je rode bietjes helemaal gaar stomen met wat tijm erbij. En daarna het gekende pureerecept: patat, biet, melk, boter, peper, zout, nootmuskaat en stampen maar.

De winter staat voor de deur. Niet twijfelen.

bietenpuree - 1

Oh ja, de burger is van Miki Duerinck en Kristin Leybaert en komt uit hun boek ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg’.

Dit bericht werd geplaatst in Groente, Veggie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.