Liefde in een Libanese salade

Dit weekend kreeg ik de tofste madammen van Gent over de vloer. Een 25-tal. En dus trok ik mijn Libanese trukendoos nog eens open om mijn liefde te kanaliseren. Een aantal receptjes die ik leerde kennen tijdens een workshop Libanese Mezze van de Vegetarische Kookstudio staan dan steevast op het programma, maar ik haal ook altijd iets nieuws (of een geteste voltreffer) uit The Middle Eastern Vegetarian Cookbook van Salma Hage.

Deze keer: de graantjessalade met granaatappelpitjes en feta. In het originele recept wordt freekeh gebruikt, ik maakte het met parelspelt, het kan ook met parelgerst. Al die graantjes vind je in de biowinkel. Koop meteen een paar zakjes, want die graantjes zijn zo heerlijk en ze blijven lang goed in de berging.

Ingrediënten voor 4 als je het als maaltijd eet:

  • 200g freekeh, parelgerst of parelspelt
  • olijfolie
  • granaatappelmolasse (ik vond bij de Turk moerbeimolasse – bottomline: het moet mierzoet zijn)
  • 1 busseltje munt – gehakt
  • 1 busseltje peterselie – gehakt
  • 150 g gehakte walnoten (ik gebruikte zonnebloempitten – kies iets lokaal en lekker)
  • 200g feta
  • pitjes van 1 granaatappel

Hoe maak je dat?

  1. Kook de graantjes zoals op de verpakking staat aangegeven. Zorg dat ze nog wat beet hebben, giet ze af, laat uitdampen en afkoelen.
  2. Maak de dressing:
    • 3el olijfolie
    • de molasse
    • de helft van de munt
    • de helft van de peterselie
    • ferme snuif zout
  3. In een grote schaal/kom vermeng je de afgekoelde graantjes met de rest van de gehakte kruiden, de walnoten (of andere zaden of pitten of noten), feta en granaatappelpitjes en meng met liefde. Giet de dressing erover en meng nog eens.

Salma Hage suggereert ook een vegan versie waarbij je de feta vervangt door geroosterde paprikastukjes uit een bokaal.

Dit bericht werd geplaatst in Groente, Salade, Veggie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.