Chef’s Table in Oostakker

Ik ben een beetje verslaafd aan Chef’s Table en vergaap mij aan wat al die geportretteerde koks kunnen. Nog veel vaker zit ik groen van jaloezie te kijken naar de tuinen waar ze hun ingrediënten uit kunnen/mogen plukken.

Sinds een jaar heb ik ook zo’n tuin vol lokaal geteelde biologische pareltjes. Het Wijveld van boer Michiel en boer Dave. Nog geen seconde spijt van gehad.

Het droge voorjaar heeft ons wat langer doen wachten, maar nu is het zover. De zelfplukboerderij kleurt groen.

Manlief was de winter’plukker’. Prei uitsteken en bieten en kolen uit de tonnen halen gewapend met regenjas en laarzen, dat kan hij als de beste. Lekker duidelijk want het aanbod is wat beperkter en ik blij dat ik ondertussen thuis in de warmte een soepke kan opzetten dat hij nadien opeet. Win-win.

Vrouwlief (ik dus) covert de overdaad tijdens de andere seizoenen. Ik loop tussen het nieuwe lentegroen (rucola, frills, raapstelen, spinazie …), passeer de kolossen van bloemkolen en zie de babykoolrabi’s bijna zichtbaar groeien met hun worteltjes in de natte aarde en hun bolletje in de zon. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik daarvan elke keer word.

Nu op het vuur: een lenterisotto met fijngesneden frills, rucola en raapsteel. Drie uur geleden nog op het veld, nu in de pot. Mmmmm. Verder deze week maak ik de bloemkoolsalade van Yotam en de Oosterse spinazie uit Thuiskomen van Dorien Knockaert.

 

Dit bericht werd geplaatst in Veggie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.