Libanese improvisatie

Feit 1: Als we bij de Libanees (slechte website, lekker eten) uit eten gaan is de geroosterde bloemkool een favoriet op tafel.
Feit 2: De bloemkolen van ’t veld zijn dit jaar zoooo gigantisch, dat wij er twee keer van kunnen eten. Leentje kookt maakte deze foto.

59301522_10216628992692119_1407229413010964480_o

1+1=2

Ik sneed de bloemkool in kleine roosjes, de stengels in blokjes. Die gingen de bakplaat op met mijn zelfgemaakte Libanese kruidenmengeling die ik pikte van Salma Hage. Ik schrijf het recept hier onderaan even op. Daarbij nog wat zout, peper en olijfolie en hoppa, 20 minuten de oven in op 220 graden tot de roosjes bruine kroezeltjes krijgen.

Wat eet een mens daarbij? Ik draaide snel in de blender een hummuske (blik kikkererwten, wat ras-el-hanout, sap van een halve citroen, flink wat olijfolie, zout en een dikke theelepel tahin), haalde de pitjes uit een vergeten granaatappel die ik vond in de koelkast en kookte bulghur in bouillon.

Een feestmaal met restjes. Gewoon doen!

Nog even de Libanese kruidenmengeling die ik in The Middle Eastern Vegetarian Cookbook haalde. Met deze ingrediënten maak je een potje waarmee je dan nadien rijkelijk kan strooien. Bij zelfgemaakte burgers, geroosterde groente (bij pompoen en bloemkool een waarlijke hit), … Kortom, als je wat diepte wil meegeven aan je eten.

  • 5 el gemalen piment
  • 3,5 el peper
  • 3,5 el gemalen kaneel
  • 5 el gemalen kruidnagel
  • 4 el geraspte nootmuskaat
  • 4 el gemalen fenegriek
  • 4 el gemalen gember

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groente, Veggie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.