Harige boontjes

Deze vakantie zag ik op een Franse akker harige boontjes. En ik had geen idee wat het was. Nochtans levert ‘harige boontjes’ je in Google meteen het juiste antwoord. Maar op vakantie loop ik niet te googelen. We trokken naar huis en de boontjes waren uit het oog en uit het hart.

Vorige week stuurde mijn boer een mailtje. Dat de edamame-boontjes klaar waren om geplukt te worden. U kan al raden dat die peultjes behoorlijk harig waren en ik kortstondig terug geflitst werd naar dat Franse veld.

Thuis gingen de boontjes even kort in een pot kokend water en de geur was meteen die van een gezellig aperitiefmoment alvorens mijn zussen en ik een boot (vegetarische) sushi verorberen. Het enige wat die boontjes nog nodig hebben is wat zout op de peultjes zodat je bij elke peul waar je de boontjes uitknabbelt die heerlijke zilte toets krijgt.

Oh man. Heaven.

Dit bericht werd geplaatst in Hapje, Veggie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.